Bij skimming worden op onrechtmatige wijze gegevens uit de magneetstrip of chip van een betaalpas of creditcard verkregen. Met deze gegevens kan een bankpas worden nagemaakt. Ook het afkijken van een pincode behoort tot skimming.

Skimming 2.0

Waar je vroeger enkel moest opletten dat de pinautomaat er niet anders dan anders uit zag, terwijl je ook nog je pincode beschermde, is skimming anno 2016 nog gemakkelijker geworden. De meeste bankpassen bevatten een RFID chip, waarmee contactloos betalen mogelijk is. Hierdoor is het risico op skimming weer flink toegenomen. Een crimineel kan namelijk met een draagbare pinautomaat de chip van jouw bankpas lezen en geld van je rekening af halen. Hij kan door je portemonnee of broekzak heen de chip scannen.

Hoe kun je skimming voorkomen?

Allereerst is het ontzettend belangrijk dat je jouw pincode met niemand deelt en zorgt dat niemand kan meekijken wanneer je hem intoetst. Wanneer je gebruik maakt van een geldautomaat is het essentieel om goed op te letten of hij er niet anders uit ziet dan normaal. Dit kan namelijk een teken zijn dat skimmingapparatuur is ingebouwd. Met deze twee tips ben je beschermd tegen de traditionele vorm van skimming. Ga voor echte veiligheid en kies voor een anti skimming kaarthouder! Plaats je bankpas of creditcard in de kaarthouder en voorkom skimming via contactloos betalen. De kaarthouder bevat een speciale beschermlaag, waardoor de chip niet door de hoes heen gelezen kan worden.

Maak een afspraak

Vul een naam in

Vul een voorkeurs dag in

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een voorkeurstijd

Vul een telefoonnummer in

Verbeter de captcha

Ongeldige invoer

pand kopie

Contact

Kubus 50
3364 DG Sliedrecht

Postbus 128
3360 AC Sliedrecht

T 0184-611628
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief