Op 17 december 2015 is door de Tweede Kamer besloten dat vanaf 1 januari 2016 geen gratis plastic tasjes meer mogen worden weggegeven.

Het verbod op plastic tasjes vormt een maatregel tegen milieuvervuiling. Jaarlijks wordt in Nederland ongeveer 26 miljoen kilo aan plastic tasjes weggegooid. Dit staat gelijk aan 46 stevige draagtassen of 800 dunne, plastic hemdtasjes. Door klanten te laten betalen voor plastic tasjes wil de overheid deze milieuvervuiling terug dringen.

 

Wat is de oplossing voor het plastic tasjes verbod?

Je vraagt je vast af hoe dit probleem kan worden opgelost. Je kunt ervoor kiezen om klanten te laten betalen voor een plastic tasje, maar deze oplossing gaat milieuvervuiling niet tegen. Vind je maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk? Kies dan voor een tas van ander materiaal dan plastic! Er is een ruime keuze aan alternatieven voor plastic tasjes, zoals non-woven tasjes, juten tassen, papieren tasjes en katoenen tassen.

 

Hoe kan ik inspelen op het plastic tasjes verbod?

Denk het plastic tasjes verbod eens om. Zie het verbod als een unieke kans om kwalitatief mooiere en betere tassen te schenken aan klanten. Laat zien dat je maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vindt en kies voor een mooi alternatief voor plastic. Het verbod op plastic tasjes is nog maar net van kracht. Dit biedt dan ook de unieke kans om als een van de eerste ondernemers een tas te schenken die hergebruikt kan worden. Al onze tassen kunnen naar wens worden bedrukt en maken dus keer op keer reclame voor jouw bedrijf! Bekijk ons aanbod in tassen online. Er zijn meer mogelijkheden dan op de website vertoond zijn. Vind je niet wat je zoekt? Neem even contact met ons op, we helpen je graag!

Maak een afspraak

Vul een naam in

Vul een voorkeurs dag in

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een voorkeurstijd

Vul een telefoonnummer in

Verbeter de captcha

Ongeldige invoer

pand kopie

Contact

Kubus 50
3364 DG Sliedrecht

Postbus 128
3360 AC Sliedrecht

T 0184-611628
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief