Wist je dat het kerstpakket al zo’n 200 jaar bestaat?
En dat het fenomeen zodanig is ingeburgerd in ons land dat we vinden dat we er recht op hebben? 

 

Hoe ontstond het kerstpakket?

Het begon allemaal in de negentiende eeuw. Inwoners van bepaalde gebieden gingen boerderijen langs om een zalig kerstfeest te wensen. Hiervoor werden zij beloond door de boeren. Ze kregen dan vaak chocolademelk en krentenbrood met spijs. Toen waren deze lekkernijen dus al typerend voor de decembermaand!
De boeren gaven hun eigen personeel vaak ook een kleine attentie. Inwonend personeel kreeg op tweede kerstdag vrij om het feest met hun familie te gaan vieren. Ze kregen dan een voedselpakket mee om met hun familie van te genieten. Dit voedselpakket is vergelijkbaar met een kerstpakket. Ook toen droeg het kerstpakket al bij aan een gezellig kerstfeest! Daarbij was het kerstpakket ook toen al dé manier om waardering uit te spreken richting het personeel.

Al gauw werd dit boerengebruik overgenomen door andere werkgevers. Ook zij verrasten hun medewerkers met een kerstpakket, vaak ook met een klein cadeautje. Steeds meer werkgevers begonnen kerstpakketten uit te delen. Zelfs soldaten die in Batavia en op Sumatra verbleven en niet in Nederland waren met Kerst, kregen een kerstpakket.

Kerstpakketten anno 2015

In 2015 is het kerstpakket niet meer weg te denken uit de decembermaand. Jaarlijks verheugt personeel zich op het cadeau en zetten werkgevers zich in om een mooi geschenk uit te kiezen. Gelukkig hoeven ze dat niet meer alleen te doen. Bedrijven kunnen terecht bij specialisten in kerstpakketten, zoals Den Besten. We ontzorgen ondernemers graag zo volledig mogelijk en doen er alles aan om het perfecte kerstgeschenk te vinden. Bij ons kun je nog steeds terecht voor krentenbrood met spijs, maar we hebben van onze passie ons werk gemaakt en ontwerpen verrassend unieke kerstpakketten. Kijk maar eens rond op onze website.

Iets leuks gezien? Neem even contact op, we helpen je graag!

Maak een afspraak

Vul een naam in

Vul een voorkeurs dag in

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een voorkeurstijd

Vul een telefoonnummer in

Verbeter de captcha

Ongeldige invoer

pand kopie

Contact

Kubus 50
3364 DG Sliedrecht

Postbus 128
3360 AC Sliedrecht

T 0184-611628
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief