"Een eindejaarsgeschenk in de vorm van een giftcard biedt voor veel werkgevers een uitkomst.
Ze bestellen de giftcards eenvoudig en schenken daarmee hun team de mogelijkheid om een cadeau uit te kiezen dat bij hen past."

 

Klinkt ideaal, deze vorm van eindejaarsgeschenken. Echter kleeft er voor werkgevers ook een belangrijk nadeel aan. Btw-plichtige organisaties betalen dan weliswaar geen btw, maar kunnen dit ook niet verrekenen. Bij aankoop van traditionele kerstpakketten kan de werkgever de btw aftrekken, waardoor de totale kosten voor het eindejaarsgeschenk lager worden. Een kerstpakket wordt aangeboden exclusief btw en de btw wordt apart gespecificeerd op de factuur. Zo mag een werkgever bij bestelling van bijvoorbeeld wijnkoelers voor een bedrag van €1000,- een bedrag van €173,50 aan btw terugvorderen. Bij een bestelling van cadeaukaarten met hetzelfde totaalbedrag werkt dit heel anders. Een giftcard wordt altijd aangeboden inclusief btw, wat ervoor zorgt dat een werkgever de btw zelf niet meer kan aftrekken.
Hierdoor loopt hij dus een flink bedrag aan voordeel mis.

Op deze manier wordt een cadeaukaart ineens een stuk minder voordelig. Echter blijft het concept voor werkgever en werknemer interessant en daarom willen wij als Den Besten een uitkomst bieden. Met ons eigen keuze concept Kroon op uw Werk specificeren we de btw op de factuur. Hierdoor kun je medewerkers een voucher schenken inclusief btw, maar zelf wél profiteren van btw-voordeel. Over het algemeen zijn onze cadeaus belast met 21% btw, wat dus kan worden teruggevorderd. Dit scheelt je al gauw een flink bedrag!

Ben je op zoek naar meer informatie over het btw-voordeel? Raadpleeg je accountant of fiscalist voor meer informatie over de specifieke situatie voor jouw organisatie. Wil je meer weten over Kroon op uw Werk? Neem even contact met ons op. We helpen je graag!

Vraag een democode aan

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Beschikbare mogelijkheden lichten we graag toe na ontvangst van deze offerte aanvraag.
Vul een naam in

Vul een telefoonnummer in

Vul een opmerking in

Vul een bedrijfsnaam in

Vul een getal in

Vul een correct email adres in

Verbeter de captcha

Ongeldige invoer

Maak een afspraak

Vul een naam in

Vul een voorkeurs dag in

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een voorkeurstijd

Vul een telefoonnummer in

Verbeter de captcha

Ongeldige invoer

pand kopie

Contact

Kubus 50
3364 DG Sliedrecht

Postbus 128
3360 AC Sliedrecht

T 0184-611628
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief